Her ameliyat gibi bu ameliyatında hayati tehlikesi vardır ancak bu oran oldukça düşüktür. Örneğin, basit bir ameliyattaki tehlike ne kadarsa, bu ameliyatta da o kadardır.
Her ameliyat gibi bu ameliyatında hayati tehlikesi vardır ancak bu oran oldukça düşüktür. Örneğin, basit bir ameliyattaki tehlike ne kadarsa, bu ameliyatta da o kadardır.
Ameliyat sonrası diyet yapmak yaşam kaliteniz ve sağlığınız için önemlidir. Bu konuda doktorumuzdan alacağınız tavsiyeler doğrultusunda bir program yaparak diyet yapabilirsiniz.
Şeker hastalığı ameliyatı sonrasındaki 10 yıl boyunca hastaların yüzde 90’ında herhangi bir tekrar etme durumu gözlenmemiştir.
Bu ameliyat sayesinde, rahatça yürüyebilecek günlük aktivitelerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Ayrıca sosyal ortamlara daha çok katılarak psikolojik durumunuzu da pozitif bir hale getirebileceksiniz.
Bu durum kişinin beslenme ve diyet şekline bağlı olarak değişir. Genellikle 7-8 ay olmakla birlikte 1 ila 1,5 yıla kadar sürebilmektedir.
Ameliyatla birlikte uygulayacağınız diyet kilo vermenizi sağlayacak. Bu sayede kolayca yürüyüp günlük işlerinizi yapabilir hale geleceksiniz.
Her ameliyatta olduğu gibi, operasyon sonrasında birkaç saat ağrı yaşayabilirsiniz. Ameliyattan yaklaşık 4-5 saat sonra su içmeye başlayacaksınız. Sıvı tüketiminiz 1 hafta boyunca sürecek. Daha sonra normal beslenmeye geçiş yapabilirsiniz.
Bu durum kişinin diyetine, kilo verme hızına, spor yapıp yapmamasına ve cildine bağlı olarak değişebilmektedir. Bu tür sarkmaların en aza inmesi için spor en önemli etkendir.
1 Hafta sonra ağır olmamak kaydıyla spor yapılabilir.
Diyabet ameliyatında insülin kullanımının tam anlamıyla kesilmesi, kişinin hastalığının şiddetine bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak genel olarak çok ciddi olmayan şeker hastalarında %90 oranında insülin kullanımı kesilebilmektedir.